Belépés / Regisztráció

Kosár tartalma:

0Db
Összesen: 0 Ft

Ingyenes szálítás

Ha egyszere legalább 100.000 Ft értékben vásárol, ingyenesen kiszállítjuk a megrendelést

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 8:00 - 16:00

Hogy vehetem át?

Személyesen telephelyünkön vagy futárszolgálat közreműködésével!

Fizetési módjaink

Személyesen készpénzben, előre utalással, utánvéttel

Panellakások villanyszerelése

A panellakások villamos hálózata
Azon panellakásoknál, ahol még az eredeti alumínium villamos vezetékek vannak, a mai megnövekedett villamos teljesítményigény hatására várhatóak a vezetékek, a vezetékkötések meghibásodása, elégése. Sajnos ezen, csak a villamos vezetékek részleges vagy teljes cseréje, a villamos hálózat felújítása segíthet.
Panel villanyszerelés
A villanyszerelési munkák elvégzésére a legjobb időzítés, ha a panel felújítás részeként kerítünk sort. Sajnos a panellakások beton falai nem könnyítik meg a helyzetünket. A villamos vezetékek falba történő süllyesztése nehezen, nagy munkával megoldható feladat. Ráadásul a betonfalakat sem vághatjuk, véshetjük kedvünkre, a statikai szempontok miatt.  A vezetékek kábelcsatornában történő elhelyezése pedig, komoly esztétikai problémákat vet fel. De akkor mi lehet a megoldás?
Panel villanyszerelés, ahogyan mi szoktuk: Falon kívüli, kábelcsatornás technológia esetén a beton falakra megfelelő méretű kábelcsatornát szerelünk, ami jellemzően a biztosítéktábla környékén vastagabb, attól távolodva egyre kisebb méretű, a vezetékek számának függvényében. A kábelcsatornát minden esetben csavarokkal rögzítjük a beton fal síkjára, műanyag tiplik befúrásával. Korunkban már olyan kivitelű kábelcsatornákat forgalmaznak, melyek esztétikailag kevésbé rontják a lakás képét, mint ódon társaik. Egy igényes szereléssel alig észrevehető- a szegélylécek fölött, vagy arra alkalmas szegélylécekben,  illetve a holkerek alatt és a sarkokban szerelve festést követően szinte nem is látszik.
A kapcsolók, a dugaljak (konnektorok) vezetékeit vízszintesen és függőlegesen a falba vésett védőcsövekbe helyezzük. A vezetékkötéseket a falba süllyesztett kötődobozokba alakítjuk ki. Ezek a dobozhelyek többnyire már megvannak a falakban. A kapcsolók, konnektorok szintén a falba süllyesztett szerelvénydobozokban kerülnek felszerelésre. Ezek a betonvágások, vésések nem veszélyeztetik az épület statikai szilárdságát.
Egyre gyakoribb a gipszkarton álmennyezetek alkalmazása a panelfelújítások alkalmával. Az álmennyezet alkalmas süllyesztett spot lámpák, és egyéb dekorációs világítások kialakítására. Ilyenkor a vezetékek nyomvonalai is az álmennyezet felett kerül kialakításra.
 
Egy másik lehetséges megoldás a beton aljzatban történő elvezetés. Ilyenkor hornyokat vágunk az aljzatban, és betonba süllyeszthető védőcsövet helyezünk el benne. Ezekben a védőcsövekben kerülnek elhelyezésre a szükséges elektromos vezetékek.

Akciós ajánlataink

Hírek, újdonságok

Így válassz CCTV kamerát

Így válassz CCTV kamerát

Talán meghökkentő a CCTV háború kifejezés, hiszen maga – ez az erőszakos – fogalom azt takarja, hogy akaratunkat a másik félre kényszerítjük. Bármely biztonságtechnikai rendszer telepítése egy sokfrontos küzdelem. Küzdelem a telepítési körülményekkel, munkatársakkal, megrendelővel. Jól olvasod, a megrendelővel, akiről az előző részben azt írtam, hogy ő az uralkodó. Csak röviden, hogy végre áttérhessünk a szakmaibb tartalmakra, ez egy olyan háború, amit sok esetben annak az érdekében vívsz, aki veled áll szemben. Mármint, ha jól és becsülettel végzed a munkád.

Elolvasom

Hogyan válasszunk LED fényforrást?

Cikkünkben néhány kiválasztási szempontra szeretnénk felhívni a figyelmet, melyek a LED fényforrások vásárlásánál hasznosak lehetnek szakemberek és laikusok számára egyaránt. Először is tisztába kell lennünk azzal, mire is van szükségünk, vagy milyen izzólámpát kívánunk helyettesíteni. A lámpatest mérete, kivitele, burájának átlátszósága vagy átlátszatlansága, esetleg tükre és a fény irányítottsága meghatározza a belehelyezendő fényforrás kivitelét. Átlátszó búrában, ahol a káprázás zavaró lehet, vagy ahol kifejezetten szórt, diffúz fényre van szükség, korábban is opálburás fényforrást használtunk, illetve a sejtelmesebb megjelenésű (és jobb hatásfokú) belül homályosított burást. A többi esetben, amikor a lámpatest burája eleve megakadályozta a káprázást vagy kifejezetten jól irányítható, pontszerű fényforrásra volt szükségünk, ott átlátszó burást. Ez olyan általános szempont, mely a LED-ek korszakában sincs másképp, sőt attól is független, hogy gyertya, kisgömb vagy normálizzó helyett szeretnénk-e LED-et használni.

Elolvasom
Hogyan válasszunk LED fényforrást?

Forgalmazott márkák

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Ha felíratkozik az Elektromax hírlevelére. legelőször értesülhet az újdonságokról és akciókról. Így a biztosan tud rendelni még az aktuális készletből.
elektodiskont_logo

Az ország egyik vezető műszaki és elektronikus online áruháza Ismerd meg és rendelj!

ÁSZF Adatvédelem Jogi információk

©2017

Kövess minket!Facebook